عزيزي الزائر /عزيزتى الزائره \ يرجى التكرم بتسجيل الدخول إذا كنت عضوا معنا أو التسجيل إن لم تكن عضوا وترغب في الانضمام إلى أسرة المنتدى وهذا يشرفنا
راجين المولى عز وجل ان تقضو معنا اسعد الاوقات


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

عزيزي الزائر /عزيزتى الزائره \ يرجى التكرم بتسجيل الدخول إذا كنت عضوا معنا أو التسجيل إن لم تكن عضوا وترغب في الانضمام إلى أسرة المنتدى وهذا يشرفنا
راجين المولى عز وجل ان تقضو معنا اسعد الاوقات

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اسلامى & ثقافى & ترفيهى

https://i.servimg.com/u/f73/16/03/51/94/82386610.gif

2 مشترك

    فراخ بالريحان وأرز بالكبد

    اريج
    اريج
    مشرفه
    مشرفه


    انثى عدد المساهمات : 25
    تاريخ التسجيل : 31/12/2010
    العمر : 38

    GMT + 9 Hours فراخ بالريحان وأرز بالكبد

    مُساهمة من طرف اريج الأربعاء أبريل 20, 2011 2:17 am


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    فراخ بالريحان وأرز بالكبد



    هنعمل فراخ بالريحان ورز بالكبد وسلطة الكرنب الأحمر..

    جرّبيها وقولي لنا على رأيك فيها..

    فراخ بالريحان

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    المقادير:
    • 9 وراك فراخ صغيرة
    • 8 ملاعق زيت
    • 3 عيدان كرفس
    • 1/ 2 كوب دقيق
    • 2 بيضة مضروبة
    • 1/ 4 ملعقة شطة
    • كوب طماطم بيوريه
    • 2 ملعقة صغيرة زعتر
    • 4 فصوص ثوم مفرومين
    • 3/ 4 كوب بقسماط ناعم
    • 3/ 4 كوب جبن بارميزان مفروم
    • 1/ 2 كوب ريحان مجفف مفروم

    الطريقة:
    1- أول حاجة سخّني 4 ملاعق زيت في طاسة كبيرة على حرارة متوسطة، وشوّحي الثوم والكرفس لحد ما يدبلوا لمدة 4 دقائق.

    2- حطّي الطماطم والزعتر والشطة، وقلّبي الخليط لحد ما يبقى سميك لمدة 10 دقائق.

    3- بعد كده حطّي الريحان، وتبّلي الخليط بالملح والفلفل الأسود.

    4- اخلطي البقسماط والجبن البارميزان في طبق، وحضّري الدقيق والبيض المضروب المتبّل في أطباق منفصلة.

    5- ابدئي حطي الوراك في الدقيق، وبعدين في البيض وبعدين في البقسماط والجبن، وكرري الخطوات دي مع الكمية كلها.

    6- سخّني الزيت المتبقي في طاسة على حرارة متوسطة، وشوّحي فيها الفراخ لحد ما لونها يبقى دهبي.

    7- رصّي الوراك في صينية، وحطّي عليهم الصوص اللي جهّزتيه.

    8- حطّي عليها من فوق جبنة موتزاريلا أو جبنة رومي على حسب رغبتك.

    9- دخّلي الصينية في الفرن لمدة 10 دقائق لحد ما الجبنة تسيح، وبعد كده رصّي الوراك في طبق التقديم، وقدّميها.. وبالهنا والشفا.

    *******************


    أرز بالكبد

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    المقادير:
    • 1 1/ 2 كوب أرز بسمتي
    • ملعقة صغيرة بهارات
    • 1/ 2 ثمرة فلفل أخضر
    • 3 ملاعق كبيرة زيت
    • 1/ 2 كوب كبدة فراخ مقطّعة لقطع صغيرة
    • 2 كوب شوربة فراخ
    • 1/ 2 ثمرة بصل
    • 2 عود كرفس
    • كوب ميه

    الطريقة:
    1- اسلقي الرز في كوب ونص ميه وكوب شوربة مغليين، وسيبي الرز لحد ما يستوي.

    2- بعد ما الرز يستوي، ارفعيه من على النار وسيبيه يهدى لمدة 5 دقائق وبعدين حطّي عليه ملعقة زيت أو زبدة، وقلّبيه وسيبيه يبرد.

    3- في أثناء ما الرز بيستوي، هاتي طاسة كبيرة أو حلة، وسخّني فيها ملعقتين زيت، وشوّحي فيه البصل والكرفس والفلفل لحد ما لونهم يبقى غامق شوية.

    4- بعد كده حطّي عليهم قطع الكبدة، وسيبيها تتشوّح على النار لمدة 7 دقائق.

    5- حطّي كوب الشوربة المتبقي، وحطّي البهارات وعَلّي النار، وخلّي الشوربة تغلي لحد ما الكبدة تستوي.

    6- حطّي الأرز اللي جهزتيه، وقلّبي الخليط ولو لسه فيه شوربة زيادة ممكن تتخلصي منها، وبعد كده اغرفي الرز في الأطباق وقدّميه.. وبالهنا والشفا.

    *******************

    سلطة الكرنب الأحمر

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

    المقادير:
    • ثمرة كرنب أحمر
    • 1/ 2 كوب زيت زيتون
    • 1/ 2 ملعقة كبيرة مسطردة
    • 3 فصوص ثوم مفرومين
    • 1/ 4 كوب خل بلسمك أو عادي
    • ملح وفلفل
    • جبن بارميزان للتزيين

    الطريقة:
    1- اخلطي الثوم والملح والفلفل الأسود والمسطردة والخل في الخلاط مع بعض.

    2- ضيفي زيت الزيتون تدريجيا على الخليط وهو بيتضرب في الخلاط.

    3- قطّعي الكرنب أربعة أرباع وادهني كل ربع بزيت الزيتون.

    4- رشّي عليهم ملح وبعدين شوّحيهم في طاسة أو شواية على نار عالية، وماتخلّيهاش تغمق أوي.

    5- حطّيهم في طبق وقطّعيهم من جوا قطع صغيرة، وبعد كده حطّي عليهم التتبيلة اللي جهّزتيها.


    وبالف هنا


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
    احمد
    احمد
    رئيس مجلس الاداره
    رئيس مجلس الاداره


    ذكر عدد المساهمات : 84
    تاريخ التسجيل : 31/12/2010
    العمر : 45

    GMT + 9 Hours رد: فراخ بالريحان وأرز بالكبد

    مُساهمة من طرف احمد الأربعاء أبريل 20, 2011 3:53 am

    ايه ده بجد تسلم ايدك يا ريت بقا اللى يتعلم من الطريقه دى
    يشوف هيدفع كام
    ولا ايه
    بجد بجد تسلم ايدك اكله ممتازه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 6:54 pm